køb longboards herlongboard
Når du skal vælge bearings til dit longboard, så skal du gå efter dem der danner mindst modstand. Det er dog ikke altid lige nemt at gøre, selvom der er lavet en rating som fortæller, hvilke der burde være de bedste, så man kan ikke regne med det hundrede procent.
Rating systemet hedder ABEC, og er i en skala fra 1-13 hvor man går efter ulige numre. Jo højere ABEC rating jo mere runde er kuglerne inde i bearing, og jo mindre modstand vil der være. Så selvom det er en skala der skal fortælle hvor gode bearings er, så følger alle de forskellige producenter af bearings, den ikke helt på samme måde, så kvaliteten variere afhængigt af hvem producenten. Man kan godt sætte 2 forskellige bearings i forhold til hinanden fra samme producent, men man kan ikke helt sætte 2 bearings med samme rating i forhold fra 2 forskellige producenter. ABEC ratingen fortæller heller ikke noget om kvaliteten af bearings og hvordan de er under høj fart. Der er så producenten Bones, som har prøvet at gøre op med ABEC systemet, og har lavet deres egen Skate Rated?-rating, som skal give en overall vurdering af bearingen.

Her er de forskellige ABEC-ratings beskrevet:

ABEC 1 – er de billigste bearings man kan få, de er de mest ujævne og mindst præcise.
ABEC 3 – stadig billige, ruller ikke særlig jævnt eller hurtigt.
ABEC 5 – mellem niveauet indenfor ABEC, god all around performance, god fart og mere jævnt.
ABEC 7 – meget hurtige og meget jævne, koster en del.
ABEC 9 – De meste ekstreme man kan få, brugt mest til downhill eller andet med meget høj fart.
Størrelser

Bearings til longboards kan fås i et par forskellige størrelser. Den mest almindelige er ?608? bearingen som faktisk er standard størrelsen for skateindustrien, som gør at det passer til langt de fleste skatehjul man kan få. 608 beararingen har indre diameter på 8mm, en ydre på 22mm og bredden er 7mm. Der findes også en række andre størrelser men de er mere sjældne at se.