Hvad gør du, hvis strømmen går?

Mange firmaer er helt og aldeles afhængige af en uafbrudt strømforsyning til maskiner, computere osv. Et strømsvigt kan derfor få meget store konsekvenser, hvis ikke der er taget de nødvendige forholdsregler. En god idé kunne være, at investere i et UPS-Anlæg.

Hvad er et UPS-Anlæg

Et UPS-Anlæg er efterhånden gået hen og blevet et relativt alment element i mange firmaers el-installationer. Kravene til et sådant er derfor ikke længere blot, at det skal fungere, men at det samtidig også skal være modulært at energieffektivt. Et anlæg er bygget til at kunne tolerere fejl, til at være stærkt og kunne fungere. Dette skal gælde 24 timer i døgnet, alle årets 365 dage. Anlægget er desuden bygget på en måde, så det kan fungere selvom en enkelt komponent går i stykker. Det skal således kunne håndtere enkelte fejl, men kunne køre videre alligevel. UPS Anlæg

Måske der er brug for en generator?

En generator kan også være en glimrende ting at have, når strømmen pludselig går. Generatorer fungerer på den måde, at en elektrisk leder møder et magnetfelt. På den måde induceres strøm, hvorfor denne metode kaldes for induktion. Du kender måske allerede teknologien bag generatorer, da det er præcis samme teknik, der bliver brugt i en dynamolygte på cyklen, og på dynamolommelygter. Faktisk kan den først generator spores helt tilbage til det nittende århundrede – 1867 for at være helt nøjagtig – hvor den blev opfundet i Tyskland.

Den tredje løsning: Et nødstrømsanlæg

Et nødstrømsanlæg er også særdeles praktisk, hvis strømmen går. Disse anlæg er med motorer, som typisk er på omkring 6 hestekræfter, men det afhænger dog af størrelsen på anlægget. Alt afhængig af størrelsen og kvaliteten, kan et sådant anlæg holde sig selv kørende i tidsrum der spænder mellem et par timer til flere dage.