Efterskole med teater, musik og scenografi

Når man nærmer sig de sidste skoleår i folkeskolen, kan der være pludselig være mange ting som man skal til at tage stilling til. Et af de store spørgsmål er særligt, om man skal fortsætte der, hvor man er eller om det er tid til at prøve efterskolelivet et ekstra år. Der kan være mange årsager til at man gerne vil afsted, et af de måske vigtigste er især, at du bliver udfordret ved at være væk hjemmefra og derfor gennemgår en helt anden form for modningsproces. Derudover får du mulighed for at dyrke dine interesser mere og opleve et stærkt bånd til mange andre unge, som også vælger et år på efterskole.


Rundt om i landet findes der mange forskellige efterskoler som tilbyder forskellige linjefag. Det er derfor også op til dig at få undersøgt, hvad de forskellige steder tilbyder. Før man tager et konkret valg, kan man besøge efterskolen. Dette er en vigtig del af udvælgelsesprocessen, da man på egen hånd kan mærke efter om det er sted, man har lyst til at opholde sig. Man skal trods alt bo og gå i skole på stedet, så det skal også være et sted man kan lide at være.

Er du vild med at udfolde dig på en scene, er musikalsk eller vil arbejde mere med scenografi og det at få stablet et teaterstykke sammen er Frøslevlejrens efterskole måske noget for dig. Efterskolen i Jylland har nemlig en række linjefag som samarbejder på kryds og tværs ved siden af den daglige skoledag. Du vil på den måde være med til at sætte et teaterstykke i værk eller en musicals i gang. Det er en fantastisk oplevelse at være med, og man får et fantastisk venskab ved at gå på efterskolen i sønderjylland. Du kan læse mere her om Efterskole ved Frøslevlejren .


De ting som du lærer på efterskolen, kan du tage med videre på en videregående uddannelse, eller du kan lære lidt mere om dig selv, og lade det være en del af din personlige udvikling. Det vigtigste er, at du får det meste ud af det – da det er dig, som skal gå der.