Cloud hosting og it outsourcing

Fremtiden er inden for It – Alt skal være online tilgængeligt. De fleste har adgang til computer og benytter sig af computer hver eneste dag. Derfor fylder arbejde og kommunikation på computer mere og mere i vores hverdag.

I professionel sammenhæng skal man kunne få fat i dokumenter og data uanset hvor man er i verden og hvad tid på døgnet det er; Dette kaldes cloud hosting.

Cloud hosting er en mulighed for dig at have dit styresystem og dine programmer tilgængeligt online og på samme tid have en økonomisk klient der så logger på. Cloud hosting giver mulighed for levering af software og ydelser via internettet. “Skyen” (cloud) er tilgængelig for hele dit netværk. Der kan laves tre former for Cloud hosting; Public Cloud Services, Private Cloud services og Hybrid cloud services. Public cloud services er en løsning hvorpå man f.eks kan have Office365, Windows Azure og Windows inroute. Det er utroligt stabilt og sikrer at der ikke bliver spildt tid på at systemet er nede. Privat cloud hosting er et system hvor man holder det hele lukket. Fordelene ved en private cloud er mange og løsningen tilbyder din virksomhed høj performance og sikkerhed samt stor skalérbarhed. Private clouds er for virksomheder, som prioriterer kontrol, sikkerhed, fleksibilitet og hvor skalerbarhed er afgørende for virksomheden.

managed hosting er når man leaser en hel server for at man som virksomhed eller organisation har helt kontrol over sin server. Dette inkluderer et oprativsystem, hardware mm. Det er oftest større hjemmesider der anvender denne form for løsning, da stabiliteten for serveren er meget bedre når man ikke skal dele den med andre.
Hvis man som organisation vil fokusere på det man faktisk er god til, kan det være en fordel at overveje it outsourcing. Det giver en frihed til at lade nogle meget professionelle gøre det som de gør og så stole på at ens it-løsning bare virker.